KARİYER MERKEZİ GÖREV VE YETKİLERİ

Kariyer Merkezine İlişkin Bilgiler

Kariyer Merkezimizin ana fonksiyonlarından ilki iş arayan vatandaş ile personel talep eden işveren arasında aracılık hizmeti vermektir. Diğer bir işlevimiz ise iş yaşamının gereksinim duyduğu çeşitli nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan kariyer merkezi, nitelikli iş gücü oluşturmak maksadıyla meslek edindirme kursları düzenlemektir.

İş Başvuruları Kaydı Ve İşe Yerleştirme

İstihdam edilmek üzere iş arayan vatandaşlarımızın bilgileri, merkezimizde kayıt işlemi yapılması neticesinde veri tabanında yer almaktadır. Aynı şekilde personel istihdam etmek isteyen işletmelerin de veri tabanına kaydı yapılmaktadır. Herhangi bir iş alımı talebinde bulunulduğunda eşleştirmenin ardından uygun nitelikteki elemanlar işe yerleştirilmektedir.

Tabloya göre;

• İlköğretim mezunları hizmet sektöründe; beden işçisi - genel, beden işçisi- temizlik, beden işçisi – inşaat, çaycı, şoför, bahçıvan, kapıcı, kalorifer ateşçisi, ambalajcı, aşçı, bulaşıkçı vb. mesleklere, sanayi sektöründe ise; cnc torna operatörü, gaz altı kaynakçısı, beko-loder operatörü, iş makineleri operatörü, dökümcü olarak istihdam edilmiştir.
        • Lise mezunları, hizmet sektöründe; ön muhasebe, sekreter, beden işçisi- genel, beden işçisi- temizlik, çaycı, şoför, kurye, güvenlik görevlisi, pazarlamacı, çağrı merkezi elemanı satış temsilcisi vb. mesleklere, sanayi sektöründe ise sahip olduğu sertifikalara göre istihdam edilmiştir.         • Üniversite mezunları muhasebe, büro memuru, halkla ilişkiler elemanı, mağaza müdürü, satış temsilcisi ve bölümlerine göre istihdam edilmiştir.
        Kariyer merkezimize iş başvurusunda bulunanlar işini değiştirmek isteyenler ya da işinde ilerlemek isteyenler belediye binamız zemin katta elektrikli ilan panosunda kendilerine uygun pozisyonlarda iş ilanlarını inceleyebilmektedir. Yine aynı ilanlar, belediyemiz web sayfası internet www.konya.bel.tr adresinde bulunan divanhaneden kendilerine uygun işleri belirleyerek Kariyer Merkezi’mize müracaat etmektedirler. Uygun ilanlar bilgisayar ortamından çıkarılıp, işverenlerin telefon numaraları ve adresleri vatandaşlara verilmektedir.
        Kariyer Merkezi’mizde vatandaşların kullanabilmesi için telefon bulunmaktadır. Bu hizmet sayesinde iş arayanla işverenle zaman kaybetmeden iletişim kurmaları sağlanmaktadır.

slider

KURULUŞLARIMIZ